Home2021-12-17T11:57:20+01:00

Животот е патување.

Не е секогаш директно, со предизвикувачки кривини и слепи свиоци на патот.

Справувањето со овие пречки може да биде тест, но колку и да е трнлив патот понекогаш, секогаш постојат пресвртни точки што можат да го насочат вашиот живот во нова возбудлива насока.

За да бидете сигурни дека сте безбедни и удобни за време на ова патување, важно е да имате сигурен партнер; оној што го разбира патот напред и ќе ве води со доверба и прецизност.

со febi, само најдобриот квалитет е во понуда управувајќи низ свиоците на вашиот живот каде и да ве однесе.

Верувајте им на febi деловите за управување и суспензија!

Широк опсег2021-12-17T09:01:34+01:00

febi обезбедува една од најшироките палети на управување и суспензија со повеќе од 10.000 артикли за да ги опфати сите популарни типови возила од Европа и Азија. Покрај тоа, поради пристапот „Брз на пазарот“, febi одржува постојано истражување и развој за да се осигура дека ги обезбедува вистинските делови во вистинско време.

Највисок квалитет2021-11-04T10:30:45+01:00

febi е синоним за производи за управување и суспензија што ги задоволуваат највисоките нивоа на квалитет на производство и сигурност во инсталацијата. Со соодветен квалитет на OE и интензивно тестирање, febi гарантира дека производите во кутијата се со најдобар стандард.

Се совпаѓа со ОЕ2021-12-17T09:01:47+01:00

Управувачките делови од febi прецизно се совпаѓаат со спецификацијата ОЕ без никакви измени на наменетиот и оригинален дизајн. Ова гарантира дека производите на febi се токму онака како што се создадени од производителот на возилото, обезбедувајќи целосно ниво на удобност и безбедност за сопственикот на возилото.

Внатрешно производство2021-12-17T09:02:26+01:00

bilsten engineering, нашиот внатрешен производствен капацитет, ја користат својата експертиза и машини со врвен квалитет за да произведат избрани компоненти за управување и суспензија. febi е широко познат по тоа што има правилно знаење и компетентност во производството.

febi ProKit2021-12-17T11:47:47+01:00

повеќе од 2.750 артикли како ProKits во опсег, febi нуди иновативно и прилагодено решение. Обезбедувајќи комплети што ги вклучуваат сите потребни делови (на пр. Лежишта за контрола, држачи за монтирање, спојници со топки, подлошки ) за брзи и ефикасни поправки, работилниците ќе заштедат и време и пари.

Ваш бр. 1 за управување и потпирање

Квалитет по убедување
Грижа за секој чекор од процесот

Една од најголемите предности на febi е сигурноста. Ова е обезбедено и со навремена испорака на производи и пред се конзистентен квалитет на производот. Во исто време, се применуваат постојани стандарди за квалитет, кои се гарантираат со сеопфатни, постојано извршени проверки на производи – од првични тестови на примероци до детални инспекции за влезни стоки.

Овие континуирано го потврдуваат тврдењето за квалитет на совпаѓање со ОЕ, кое се тврди за секоја компонента на управувањето и суспензијата. Деловите за управување и суспензија од febi се точно во согласност со стандардите за производи на соодветните добавувачи на оригинална опрема, што не прави ваш силен партнер во Независниот пазар на резервни делови.

Гаранција за производители на febi

Нашето ветување за квалитет – вашата додадена вредност

Како специјалист за делови со производствена способност вградена во нашата историја, febi нуди само производи со највисок степен на безбедност и издржливост при инсталација.

За да ги потенцираме нашите високи стандарди за квалитет на производот на нашите клиенти ширум светот, ние обезбедуваме 3 -годишна гаранција на производителот за сите наши резервни делови. Ова е вистинска придобивка за секој што верува во производите на febi и обезбедува дополнителна вредност за големопрадаба, работилници и возачи на автомобили.

Компетентност во производството

Имаме многу долго наследство во индустријата за преработка на метали кое датира од 1844 година.

Како резултат на тоа, нашиот внатрешен производствен капацитет-билштајн група инженеринг-произведува стотици компоненти за управување и суспензија за феби.

Сите компоненти поминуваат низ строг процес на инспекција во 3 фази (наспроти ОЕ еквивалент) за да се осигураат дека ги исполнуваат високите стандарди за квалитет на групата билштајн.

Палета на производи

Управување и суспензија

febi е изговор за управувачки и суспендирани производи што ги задоволуваат највисоките барања за квалитетот на производството и сигурноста на инсталацијата.

Ние, исто така, поставивме стандарди во однос на нашата програма: во секторот за управување и суспензија, febi обезбедува една од најголемите палети на производи за патнички автомобили во Независниот пазар – со повеќе од 10.000 написи што ги опфаќаат сите популарни типови возила.

Со febi, можете да бидете сигурни дека секогаш ќе ги нудиме производите за управување и суспензија за најновите генерации возила. Благодарение на нашиот динамичен процес на истражување на нови возила, гарантираме дека секогаш ќе бидеме брзи на пазарот.

Палета на производи

Управување и суспензија

Водилката е механичка врска помеѓу потпирачот за потпирање и каросеријата и затоа е една од најважните функционални компоненти за патничките автомобили. Во исто време, контролните водилки обезбедуваат и правилно порамнување на тркалата. Тие ја држат потпората на суспензијата во положбата и ги апсорбираат силите во надолжните и попречните насоки при забрзување, забавување и свиоци.

Топчести зглобови

Комбинирана безбедност и квалитет

Спојниот топчест зглоб ја поврзува контролната водилка со потпирачот за суспензија. Главната задача на топчестиот спој е да го поддржи управувачкиот зглоб и да ја држи потпората на Мекферсон потпирањето во позиција во основата. Како компонента поврзана со безбедноста, топчестиот спој мора да ги апсорбира силите што се јавуваат при сопирање, забрзување и свиоци.

Спони

Загарантирана совршена врска

Споните го поврзуваат управувачот со елементите на предните тркала и осигуруваат дека двете тркала се вртат заедно и одржуваат специфичен агол едни на други.

Краеви на спони

Прецизна контрола на вашата дестинација

Крајот на надворешната спона го пренесува движењето од воланот до тркалата и им овозможува на тркалата да се движат во однос на вертикалната оска. За да биде ефикасен, системот за управување треба да ги сврти тркалата со иста брзина и по иста рамнина во која било состојба и на автомобилот и на патот. Истрошениот крај на крајот на споната може да резултира со абнормални модели на абење на гумите и непредвидливо чувство на управување.

Внатрешни спони

Секогаш на патека

Врската споната се состои од внатрешна прачка и крај за споната. Внатрешната прачка за врзување е поврзана со управувачот. Главната функција на овој дел е да го пренесе движењето на управувачот до тркалата. Ова го одржува возилото во вистинската лента.

Линкови за стабилизација

Основа за оптимална динамика

Врската за стабилизатор – исто така е важна компонента за динамиката на возење на патнички автомобил. Ја поврзува стабилиторот за баланс со каросеријата и како дел од суспензијата го стабилизира возилото особено кога се навалува, односно навалување на структурата на каросеријата кон надворешната страна на свиокот.

Референци на повеќе од…

0
водилки и топчести зглобови
0
спони и краеви на спони
0
Внатрешни спони и стабилизатори

febi ProKit

Комплетни сетови. Нон-стоп поправки.

Со повеќе од 2.750 сетови за управување и суспензија, febi обезбедува комплетно решение нудејќи соодветни сетови за монтажа, особено за компонентите на управувањето и суспензијата, кои ги вклучуваат сите потребни делови за монтирање (на пр. Лежишта за контролни водилки, држачи за монтирање, спојници со топки, подлошки , пружини итн. .) за брзи и ефикасни поправки.

febi ProKit е целосно прилагодено решение со кое може да се завршат потребните поправки без одлагање.

Преземете ја нашата брошура

Овде можете да ги најдете сите важни информации за нашата палета на производи за управување и суспензија на прв поглед. Уживајте во читањето!

Пријавете се на нашиот Билтен

Дали сакате да добивате редовни информации за нашата палета на производи за управување во иднина? Ве молиме регистрирајте се за нашиот билтен овде.

Go to Top